Brouwerij Uiltje Brewing Company (2024)

Brouwerij Uiltje Brewing Company (1)

Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een Haarlemse bierbrouwerij. Robbert Uyleman kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier en begon thuis te experimenteren.

In februari 2016 had Robbert flink wat brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar verkrijgbaar waren. Het werd tijd voor een eigen brouwerij en sindsdien wordt er in de Uiltje-brouwerij ambachtelijke wijze eigentijds bier met een hoop passie gebrouwen. De brouwerij is uitgerust met een moderne brouwinstallatie die goed is voor 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in ruim 30 landen wereldwijd verkrijgbaar.

Superb-Owl

Jongste bier uit het vaste assortiment is Uiltje Superb Owl. Dit alcoholarme bier heeft slechts 0,2% alcohol en minder dan 85 calorieën per blikje. Dit 'low alcohol full impact' bier werd met flink wat tam-tam gelanceerd. Van meet af aan is dit bier een groot succes, vooral vanwege het hoppige karakter en de fruitige aroma's, waardoor je de alcohol geen moment mist.

Taproom

Aan de Zijlstraat in Haarlem is de Taproom van Uiltje Brewing Company gevestigd. Hier ben je aan het juiste adres om alles over de bieren te weten te komen en deze natuurlijk ook vers te proeven! Ook de namen die aan het bier worden gegeven spreken al snel aan. Denk eens aan Dikke Lul 3 Bier, of F*ck The Christmas Tree Is On Fire! maar ook het traditiegetrouw gebrouwen Winterbier Most Wonderful time for a Beer.

Bird of Prey

De bieren van Uiltje Brewing Company hebben een duidelijke signatuur. Hop vormt hierbij de sleutel. Bird of Prey is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. Deze frisse IPA werd in 2020 verkozen tot de Beste IPA van Nederland. Ook door kenners in de Bierista Community wordt dit bier hoog gewaardeerd.

Craft

Sinds het najaar van 2020 is Uiltje Brewing Company aangesloten bij Nederlandse Brouwers, de branchevereniging met leden die samen goed zijn voor meer dan 95% van de totale bierproductie in Nederland. Daarnaast is de brouwerij lid van Craft, de branchevereniging voor kleine onafhankelijke bierbouwers.

Onze topbieren

9,5

14.2%

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout is een kneiter van bier. Gebrouwen met jeneverbessen, cranberries en verse koffiebonen. Dat alleen al zorgt voor waanzinnig veel smaak. Daarnaast heeft dit bier een houtlagering ondergaan op Bourbon-vaten. Dat geeft nog eens een extra dimensie aan dit echte degustatiebier.

Stout en Porter

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,4

11.1%

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve is een Barrel Aged Imperial Red Ale. Een zacht bier met mooie aroma's en tonen als karamel, whisky, vanille.

Amber

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,3

12.8%

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend is een Imperial Stout. Een zwaar, intens bier vol aroma's en smaaktonen van turf, tabak, fudge en pruim.

Stout en Porter

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,0

15.5%

Uiltje I Want It Owl I Want It Now

Uiltje Brewing Company

Een Barrel aged ijsbock

Zware bieren

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,0

15.2%

Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA

Uiltje Brewing Company

Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA heeft 21 maanden mogen rijpen op hout. De aroma's die het heeft opgenomen zijn indrukwekkend. Dit is een intense smaakbom met aroma's van toffee, vanille en sherry. Dit is een bier om nooit meer te vergeten!

Stout en Porter

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,0

10.5%

Het Uiltje Ransuil

Uiltje Brewing Company

De Ransuil van het Uiltje is donker van kleur. Het bier heeft gerijpt op Frans eiken, waardoor deze stout zijn eigen karakter heeft. Aroma's van chocolade, koffie, anijs en vanille geven De Ransuil kleur.

Stout en Porter

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,0

14.5%

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind your step - Salted Caramel & Pretzel is een Imperial Stout. Deze versie uit de lijn met zware Stout bieren heeft de smaken van gezouten caramel en pretzel.

Stout en Porter

Aroma

Zoet

Zuur

Bitter


9,0

14.0%

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel is een intense en sterke stout, waar bakken met stoopwafels aan zijn toegevoegd. Dit verwarmende bier zit vol smaak van onder andere karamel, vanille, kaneel, chocolade en natuurlijk, zoals je al had verwacht, stroopwafels.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Brouwerij Uiltje Brewing Company (18)

Toon alle

12-01-23

Dik bierpack van het Uiltje niet voor quitters

Uiltje Brewing Company heeft een heel dik bierpack voor je klaarstaan. Dit pack met 32 bieren is niet voor quitters.

Verder lezen

11-01-23

Twee nieuwe specials van Uiltje Brewing Company

Goed nieuws voor de echte fans. Uiltje Brewing Company lanceert weer twee nieuwe specials. Dat wordt genieten!

Verder lezen

10-11-22

Uiltje presenteert The Algorithm Part 1

Maak je borst maar nat. Het Uiltje heeft iets nieuws, Algorithm Part 1. Deze barrel-aged Imperial Stout met 15,4% is nu vekrijgbaar.

Verder lezen

01-09-22

Nieuwe specials van Uiltje Brewing Company

Fan van 't Uiltje. Ga er maar voor zitten, want er zijn weer drie nieuwe specials onderweg. Dat wordt weer genieten.

Verder lezen

Brouwerij Uiltje Brewing Company (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6540

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.