Garantie, reparatie en verzekeringen - Coolblue (2024)

Is mijn reparatie gratis?

Gratis reparatie bij fabricagefout
Als je product binnen de garantieperiode door een fabricagefout kapot gaat, is de reparatie gratis. Bij een fabricagefout gaat je product bij normaal gebruik eerder kapot dan verwacht. Bijvoorbeeld als het scherm van je telefoon plotseling stuk gaat terwijl je niets geks deed.

Betaalde reparatie bij gebruikersschade
Gebruikersschade is wanneer je product kapot gaat door eigen schuld binnen de garantieperiode. Dit valt niet meer onder de fabrieksgarantie en hier moet je dus voor betalen. We kunnen van tevoren niet aangeven wat de kosten zijn. Zodra je product is onderzocht bij de reparateur, kunnen ze de kosten bepalen en wordt er een prijsopgave gestuurd. Hierin staan je 3 opties:

  • Je gaat akkoord met de prijsopgave. We repareren het product dan tegen betaling.
  • Je gaat niet akkoord met de prijsopgave, maar wilt wel je product terug. Je betaalt dan €65 aan onderzoekskosten en krijgt je product terug.
  • Je gaat niet akkoord met de prijsopgave en wilt je product niet meer terug. Je betaalt dan geen onderzoekskosten en wij proberen je product milieuvriendelijk te verwerken. Dit doen we door de nog bruikbare onderdelen uit het apparaat te halen en een nieuw leven te geven of het product te recyclen door een van onze recycle-partners.

De reparatie meld je gemakkelijk en snel aan in de winkel of via het online retourformulier. Wil je graag weten onder welke categorie jouw defect valt? Dan helpen we je in de winkel het beste verder. Daar kunnen we met je meekijken en eventueel het probleem direct oplossen.

Wat voor soort garantie heb ik?

Je krijgt op de meeste producten minimaal 2 jaar garantie op defecten. Je product zou namelijk bij normaal gebruik de eerste 2 jaar niet stuk mogen gaan. Dit is ook het geval voor refurbished iPhones. Op BlueBuilt producten krijg je zelfs 5 jaar fabrieksgarantie.

Garantietype
Het garantietype geeft aan hoe je product wordt gerepareerd. Het garantietype vind je op de productpagina tussen de specificaties van je product. We hebben 2 soorten garanties:

  • Via Coolblue. Na het aanmelden van de reparatie ontvang je een verzendlabel. Stuur je product op of breng 'm langs in één van onze winkels.
  • Bij jou thuis. Hierbij stuur je 't product niet zelf terug. Na het aanmelden van de reparatie wordt er contact met je opgenomen om te bepalen wat de beste oplossing is. Denk bijvoorbeeld aan een reparatie bij jou thuis, het product ophalen voor reparatie, het toesturen van vervangende onderdelen of het omruilen voor een nieuw product.

Wil je jouw product retour sturen of laten repareren? Dat kan gemakkelijk en snel via het online retourformulier of in één van onze winkels.

Wat zijn de reparatievoorwaarden?

Zowel binnen als buiten de fabrieksgarantie kun je bij ons terecht voor je reparatie. Binnen de fabrieksgarantie is dit gratis, daarna moet je voor de reparatie betalen.

  • Is je product binnen 30 dagen na aankoop al defect? Dan kan je ervoor kiezen om je geld terug te krijgen of je product om te ruilen voor een nieuw product;
  • Is je product na 30 dagen defect bij normaal gebruik en binnen de garantieperiode? Dan is dit een fabricagefout en is de reparatie volledig kosteloos.
  • Ook buiten de fabrieksgarantie kun je bij ons terecht. Hiervoor moet je wel betalen. We onderzoeken je product en maken een prijsopgave. Op basis daarvan kun jij kiezen of je het wilt laten repareren of niet.

De reparatie meld je gemakkelijk en snel zelf aan in de winkel of via het online retourformulier. Wil je graag weten of jouw defect onder fabrieksgarantie valt, dan kun je het beste naar de winkel komen. Daar kunnen we met je meekijken, een indicatie geven en eventueel het probleem direct oplossen.

Kan ik ook buiten de fabrieksgarantie mijn product bij Coolblue laten repareren?

Jazeker. Hiervoor moet je wel betalen. We onderzoeken je product en maken een prijsopgave. Op basis daarvan kun jij kiezen of je het wilt laten repareren of niet.

Je reparatie meld je gemakkelijk en snel aan via één van onze winkels of het online retourformulier.

Repareren jullie mijn product thuis of moet ik ‘m opsturen?

Dit ligt aan het specifieke product. We bieden voor kleine producten een andere oplossing dan voor grote producten.

  • Bij veruit de meeste producten vragen we je om het product zelf naar ons toe te sturen. Pak het product in en stuur deze via een PostNL-punt bij jou in de buurt of via één van onze winkels gratis naar ons toe;
  • Bij grote producten zoals witgoed komt er in de meeste gevallen een monteur langs, zodat je toestel niet verplaatst hoeft te worden.

Wil je weten of er voor jouw product een monteur langskomt?
Dit laten we je altijd per mail weten nadat je product is aangemeld. Daarnaast kun je op de productpagina van je product onder ‘specificaties’ vinden wat voor type garantie je hebt. Staat er ‘On-site service’? Dan komt er een monteur bij je langs.

Je reparatie meld je gemakkelijk en snel zelf aan via hetonline retourformulier.

Wat zijn de uitzonderingen op retourneren?

Je begrijpt vast dat je de volgende artikelen niet terug kunt sturen:

  • software waarvan de verzegeling is verbroken. Dus je kan de nieuwste FIFA niet retourneren na het spelen van een wedstrijdje;
  • geopende verzorgingsproducten;
  • digitale activatiecodes, voor bijvoorbeeld Microsoft Office;
  • vouchers, cadeaukaarten en tegoedbonnen. Ook als ze nog niet gebruikt zijn;
  • cartridges en toners waarvan de bescherming en het folie is verwijderd.
  • opgeplakte screenprotectors. Die zijn bedoeld om klappen en stoten op te vangen. Daarom valt een beschadigde screenprotector onder normale gebruikersschade.

Voor juist uitgevoerde diensten van postbodes en monteurs geven we geen geld terug. Hieronder vallen:

  • installatie- en inbouwkosten;
  • ingewisselde vouchers voor inbouw en/of installatie;
  • kosten voor bijzondere verzendopties zoals tijdvaklevering.

Heb ik garantie op een Tweedekans-product?

Ook op Tweedekans-producten bieden we binnen 30 dagen tevredenheidsgarantie. Buiten 30 dagen geldt de 2 jaar garantie die je van ons gewend bent.

Je kunt je retour of reparatie gemakkelijk aanmelden via het online retourformulier.

Wie repareert mijn product?

  • In een aantal winkels repareren we zelf alle Apple producten. Ook repareren we hier smartphones en tablets van Samsung en Huawei. Klik hier voor meer informatie over onze service.
  • Voor de andere merken en producten werken we samen met externe reparateurs. Als je product wordt doorgestuurd dan laten we je dat na het aanmelden weten via de mail.
  • Grote producten (zoals witgoed en grotere TV’s) worden in de meeste gevallen bij jou thuis gerepareerd.

Je reparatie meld je gemakkelijk en snel aan via één van onze winkels of het online retourformulier.

Hoe meld ik mijn reparatie aan?

Je reparatie meld je aan via het online retourformulier of in de winkel.

In de winkel

Neem je product in de verpakking mee naar de winkel. Daar kijken we of we het probleem meteen kunnen oplossen. Als dat niet lukt, sturen we je product op voor reparatie. Dit gaat sneller dan via de post.

Online

Dit doe je gemakkelijk en snel via het online retourformulier.

Staat je product niet tussen de bestellingen?
Het kan zo zijn dat je met het verkeerde Mijn Coolblue account bent ingelogd. Login met het email adres waarmee je oorspronkelijk je product hebt aangeschaft.

Garantie, reparatie en verzekeringen - Coolblue (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6574

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.